Praktijk Hanna Zijlstra: diėtist, psycholoog en coach

Coaching


Bij coaching maak ik gebruik van diverse psychologische technieken, zoals ACT (Acceptance and Commitment therapy), Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie, NLP, Korte oplossingsgerichte therapie en EMDR. Daarnaast werk ik ook met zelf-management technieken zoals het leren om doelen te stellen, vooruit te denken en vooruit te plannen.

Bovenstaande psychologische technieken in een notendop:

 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Hierbij leer je een zachtaardige houding aan te nemen ten opzichte van jezelf en alles wat je denkt, voelt en ervaart. Tegelijkertijd leer je hoe jij je eetgedrag kunt veranderen, met als gevolg dat emotie-eten zal verminderen.

 

Mindfulness

Bij deze aanpak gaat het om leren bewust te leven met aandacht voor het huidige moment. Hierdoor vermindert stress, vermoeidheid en spanning en kan je leren te genieten van elk hapje eten.

 

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Hierbij staan je gedachten en het bijstellen van je gedachten centraal. Aangezien eetgedrag het gevolg is van je eigen gedachten, zal je eetgedrag veranderen zodra jij je gedachten over eten onder de loep neemt en ze bijstelt.

 

NLP 

De afkorting NLP betekent Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een verzameling succesvolle en oplossingsgerichte psychologische technieken. 

 

Korte oplossingsgerichte therapie

Bij deze therapie staat het vinden van oplossingen centraal en niet het graven in de oorzaak van de problemen. Het is een snelle en optimistische therapievorm.

 

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve en kortdurende behandeling om nare ervaringen te verwerken, waardoor klachten zoals stress, angst, verdriet, boosheid maar ook eetbuien verdwijnen.