Anorexia terugval-klachten

Een blik in de praktijkkamer

Wat zijn anorexia terugval-klachten?

Heb je in het verleden anorexia nervosa gehad? Heb je toen een professionele behandeling in een (poli)kliniek gehad en was je toen genezen? Maar komen nu, jaren later, de typische anorexiasymptomen weer terug, zoals je gestrest voelen, je sociaal terugtrekken, extreme controle willen hebben over je eten? Extreem bang zijn om aan te komen? Maar heb je (nog) geen extreem ondergewicht en wil je dolgraag van deze klachten af? Dan help ik je graag.

Zo’n terugval kan voorkomen tijdens belangrijke life events. Dat zijn periodes in je leven waarin er veel voor je verandert. Het kunnen positieve of negatieve veranderingen zijn.

Voorbeelden van life events zijn: gaan studeren, op jezelf gaan wonen, stagelopen, een nieuwe baan, een nieuwe relatie, gaan samenwonen of trouwen, een kind krijgen, een dierbare verliezen, een ernstige ziekte krijgen of een scheiding.

Je aanpassen aan de nieuwe situatie valt je zwaar.

In de begeleiding gaan we samen opzoek naar de onderliggende oorzaak. Met psychologische- en coachingstechnieken kunnen problemen, trauma’s en oud zeer goed opgelost worden. Daarnaast kan ik je helpen om stap voor stap weer gezond en ontspannen te gaan eten.