Hardnekkig overgewicht

Een blik in de praktijkkamer

Wat is hardnekkig overgewicht?

Heb je al vaak (succesvolle) afvalpogingen gedaan? Maar kom je toch steeds weer aan? Dan is er sprake van hardnekkig overgewicht.

Waarschijnlijk is de onderliggende oorzaak van je overgewicht nog niet opgelost. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: te weinig slaap, slaapapneu, insuline resistentie, stress, problemen, trauma of oud zeer.

Hardnekkig overgewicht kan het beste opgelost worden door een combinatie van een medische blik, psychologische aanpak en een voedingsadvies.  

Voedingsadvies

Er zijn verschillende voedingsadviezen mogelijk. Eén mogelijkheid is een voedingsadvies gebaseerd op gezonde voeding met ook af en toe wat lekkers. Een andere mogelijkheid is een twee-fasen voedingsadvies met eerst enkele weken een eiwitrijke-koolhydraatarme voeding op basis van gewone voedingsmiddelen of bijv. het Hippro-dieet. Dan val je eerst een groot aantal kilo’s af en daarna een voedingsadvies gezonde voeding om te leren op gewicht te blijven. Zie voor meer informatie over het Hippro dieet https://www.hippro.nl.

In de begeleiding gaan we samen op zoek naar de onderliggende oorzaak. Naast een voedingsadvies helpen psychologische- en coachingstechnieken om de onderliggende problemen, trauma’s en oud zeer op te lossen, waardoor afvallen en de kilo’s eraf houden veel beter lukken.